Aktivitetsoversigt

Denne aktivitet er en hurtig og effektiv måde at dele, revidere eller udforske elevernes tidligere forståelse / viden om et emne. Eleverne stiller hurtigt hinanden spørgsmål/svarer på spørgsmål – ligesom i et speeddating set-up.

Denne aktivitet er elevcentreret og engagerer alle studerende på samme tid.

Aktivitetsplan

1

2 minutter

Opsætning af klasseværelse – sæt eleverne sammen i makkerpar og nummerer dem # 1 og # 2.
Elev nummer 2 vil være den studerende, der bevæger sig efter hver runde (mulighed her for at give energiske studerende en chance for at brænde noget energi af).

2

3 minutter

Forbered eleverne på denne aktivitet ved at drøfte den type spørgsmål, de bør stille. Du kan selv forberede disse spørgsmål, eller du kan lave spørgsmålene sammen med dine elever.
Spørgsmålet/spørgsmålene kan skrives på tavlen. Mulige spørgsmål til denne øvelse kunne indeholde: Hvad ved du om…? Hvad husker du om…? Hvad er det vigtigste/mest interessante, du har lært om…? Juster disse spørgsmål, så de passer til dit emne.

3

3 minutter

Aktiviteten starter med, at nr. #1 eleverne stiller deres partner et spørgsmål, og elev nr. #2 starter med at besvare og diskutere spørgsmålet.

4

3 minutter

Efter 2 minutter går elev nr. #2 videre til en ny partner. Denne gang har elev nr. #2 mulighed for at stille elev nr. #1 spørgsmål. På dette tidspunkt er det en mulighed for studerende nr. # 1 at dele, hvad deres tidligere partner fortalte dem og tilføje yderligere oplysninger, de måtte have. På denne måde opbygges information under hver runde.

5

3 minutter

Efter 2 minutter går elev nr. #2 videre igen til en ny partner. Denne gang er det tilbage til elev nr. #1 at stille spørgsmål. Mind eleverne om at besvare spørgsmålene ved at fortælle, hvad de husker fra deres tidligere makker, og hvilke yderligere oplysninger de måtte have.

6

Kontekstuelle

Denne proces gentages et antal gange – fire runder er normalt nok, så hver elev stiller og besvarer spørgsmålet / spørgsmålene ved to lejligheder.

Tips og tricks

  • Hav en sjov alarmlyd i slutningen af hver runde for at skabe en positiv atmosfære.
  • Denne aktivitet er en fantastisk mulighed for at blande og matche dine elever for at give mulighed for differentiering og sikre, at energiske studerende har mulighed for at rejse sig og bevæge sig fremad.